Het was even stil op deze blog. Met reden: tussen alle paprika- peper en te vroeg geplante zaden (veel 😉 moest er nog druk ingelezen worden op de teelt van de tabak.

Koude kas

Ondertussen staat de sla op de vensterbank al te kiemen. Nog een weekje of wat, dan mag de sla de aardappels en spinazie gezelschap houden. De spinazie is ergens in november de grond ingegaan in de koude kas en begint nu echt herkenbaar te worden als spinazie. Mooi om te zien hoe die iele sprietjes langzaamaan echte bosjes spinazie worden. Aardappels staan in tassen (BigShoppers) die voor de helft gevuld zijn. Zodra de planten een lengte van 10 centimeter bereikt hebben, wordt er aangeaard. En daarna nog een keer, zodat je in een enkele tas heel veel aardappels kunt oogsten.

Tabak 

Omdat het aardbeienveld relatief veel ruimte in beslag nam en naar verhouding weinig aardbei opleverde, heb ik toch maar besloten om er een tabaksveldje van te maken. Daaaag overheidsaccijns….ik doe het zelf wel. Veel geduld heb je er in ieder geval wel voor nodig. Ik verwacht rondom januari 2016 de eerste eigen geoogste tabak te kunnen roken. Gefermenteerd en wel.

Tabakszaad

Hier zit vrij veel ervaring met tabaksteelt. Ook kun je er zaad kopen, maar het aanbod is er zachtjes gezegd nogal prijzig. Wie verder zoekt komt vanzelf ook nog andere aanbieders tegen zoals deze. De ene winkel is de andere niet, maar gelukkig heeft Paypal nog zoiets als kopersbescherming. (En die blijk ik potverdorie nog nodig te hebben ook…).

In ieder geval duurde het even, maar ik ben eruit….De oplossing voor goedkoop tabakszaad is…jawel…tatataum….Ebay. En dan de Duitse versie. Hier vindt je verschillende (particuliere) aanbieders en zit je voor een dubbeltje op de eerste rij. Voor wie het niet weet, op Ebay kun je ook bieden op te veilen producten. Je voert een maximum bedrag in en Ebay stopt automatisch vijftig cent bij het voorgaande bod. Makkerlijker kan het niet. Dus als het goed is heb ik straks voor 1,50 euro zo’n 6000 tabakszaadjes 😉

Wordt vervolgd….

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation