2014-11-25 08.35.00  Als er een hoofdprijs zou bestaan in de categorie ‘onuitroeibaar’ zou de Munt (of in het Marokkaans: ‘Nanna’) daar zeker voor in aanmerking komen. Het weer deert hem of haar niet. En net als je denkt dat ze het niet gaan redden, staan ze ieder voorjaar weer fier overeind.

Dat ze al jaren in dezelfde bloembak staan. Nauwelijks nieuwe aarde krijgen, of maar af en toe een beetje zonlicht: geen probleem; deze plant is een overlever.

Onderschatte plant eigenlijk, want met warme, blauw/rode pluimen bloeit hij ook nog heel mooi. Laat je bij aanschaf niet verleiden door het tuincentrum. De ‘chocolate’, ‘aardbei’, ‘Annanas- en andere munstoorten, zijn flauwe afgeleiden.

Hoe te gebruiken?

Een bosje plukken. Afspoelen. In de Theepot. Even laten koken. Scheutje citroensap. Heel erg veel suiker en een klein beetje zwarte thee. That’s it.

Naschrift
Van Diana (die ja, van die Mooie Moestuin. Die leuke site, weet je wel).  😉

Ik ben het, in je stukje over munt, met je eens m.b.t. de aardbeimunt, ananasmunt, gembermunt, etc. maar er zijn wat mij betreft 2 uitzonderingen: Citroenmunt (die ook echt iets van citroen in zich heeft) en Zwitserse munt (die een bijna ‘spearmint’achtige muntsmaak heeft). Deze 2 en de enige echte munt heb ik gehouden, alle andere muntsoorten heb ik 1 of meerdere jaren gehad maar waren het niet waard om aan te houden (want natuurlijk door hun woekerkwaliteiten allemaal in pot = allemaal het hele seizoen door water geven J).

 

Comments are closed.

Post Navigation