Salie 'Officinalis' ('broadleaf')

Salie ‘Officinalis’ (‘broadleaf’)

 

Af en toe voel ik me net zo’n eekhoorntje, als ik de potten met gedroogde groente en fruit check. Vooral als ik een pot tegenkom waar ik het bestaan niet meer van vermoedde. Zoals vandaag dus, toen ik nog een halve pot gedroogde Indische Kers tegenkwam.
Het waren de restanten van zo’n drie kilo verse Indische Kers die ik van de zomer verwerkt had tot stamppotten. (Heerlijk, aanrader ­čśë

Maar wat te doen met die laatste pot gedroogde Indische Kers? Eerst maar even gekeken wat er nog meer op de plank stond. Salie, dus. Omdat de buurvrouw niet goed weet wat ze er mee moet doen, had ik eerder deze zomer al gauw een kleine kilo aan vers blad.

Die buurvrouw toch…Je kan er mee gorgelen,┬á(tegen keelpijn, gorgelen kun je immers overal mee ;- )┬áversterkende thee zetten, tussen het linnengoed leggen, er tandpasta van maken en noem maar op…Enfin. Salie en Indische Kers dus. Beide gemengd en fijngemalen. Samen met een handvol zonnebloempitten gemengd door het brood dat toch noch moest gebakken.

De ervaring leert dat je met ingredi├źnten voor brood niet spaarzaam hoeft te zijn, wil je er iets van proeven. Wees dus niet te zuinig en strooi lustig.

Eet smakelijk!

Comments are closed.

Post Navigation