window-farm

foto: http://www.thuis-magazine.nl

Jawel. Do It Yourself. Tijd voor een nieuw project.

In de tuin is het momenteel wat rustig. Alles is zo’n beetje ingezaaid. Op de tuinbonen na, het voorkiemen lijkt niet echt op te schieten, maar dat komt nog wel. Verder staan alle vensterbanken ‘proppievol’ dus nog verder vooruit werken zit er niet echt in. Waarschijnlijk is dat ook wel verstandig, als ik zie dat de courgette, een kleine dertig centimeter hoog is en al de eerste bloemknop vormt. Natuurlijk weer veel te vroeg begonnen 😉

Het nieuwe ‘Do It Yourself’ project heet “windowsfarming”. Het idee er achter? Dat we heel erg veel ruimte hebben (die we niet gebruiken)  om plantjes te kweken. Gewoon binnen. Voor het keukenraam bijvoorbeeld, zodat we altijd lekkere kruiden bij de hand hebben. Of het hele jaar door aardbeien. Yammie!

Een mooi voorbeeld is op TEDTalk te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=YhvfOlPYifY
Ik ben een beetje onder de indruk van dit systeem, maar zie het al snel uit de hand lopen. Geklooi met waterpompen en zo. En mijn eigen karakter inschattende: als je zoiets moois probeert te maken is het al snel niet mooi genoeg. Het moet en kan beter ;-(

Dat wordt dus een versimpelde versie. Zoiets:

http://www.thuis-magazine.nl/window-farming/ Of deze  Ook leuk. Hier en daar zie ik al wat verbeterpunten. Ik ben absoluut geen hydrokorrel fan. Varenplaat lijkt me, hetzij duur, een stuk logischer. De komende dagen gaan we er nog eens goed over nadenken.

Om het “waste” gehalte tegen te gaan beginnen we met een oproep via de mail. Of er iemand toevallig nog 2 literflessen over heeft. Of desnoods anderhalf. Wordt vervolgd.

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation