2015-01-01 12.10.06

Oftewel…iets dat lijkt op een combinatie van snijbiet, spinazie en andijvie qua smaak. Bijzonder plantje. Lang bewaren kun je hem niet. Snijden, dan wel plukken betekent ook gebruiken en geen dag langer bewaren. Een beetje vergeten, maar hoort zeker in de moestuin thuis.

In mijn tuin te vinden tussen de Hertshoornweegbree, Zuring en Eeuwig Moes. Allemaal min of meer vaste planten, waarvan je zo af en toe wat plukken kunt, ook als het een schaars seizoen is en bijvoorbeeld de spinazie, kool, sla of andijvie niet voorhanden is.

Lekker? Het een meer dan het ander. Op zich niet heel bijzonder. Zo smaakt de Zuring vrij neutraal en heeft de Hertshoornweegbree een wat ‘grassige’ smaak, maar beiden zitten in de schrale tijd van het jaar vol vitamine C. Zonde om te laten staan. Toch?

Brave Hendrik is een koude kiemer. Dat betekent dat hij echt een periode van koude nodig heeft, wil hij Ć¼berhaupt gaan kiemen. Zonder koudeperiode doet de plant niets. Nada. Over een dag of wat gaat Brave Hendrik dan ook de kas in. Voor een maandje. Dat moet genoeg zijn. En heb je geen ‘buiten’ dan volstaat een koelkast ook šŸ˜‰

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation