plan2

De jaarlijkse ‘ellende’ is weer begonnen. Het is tijd om na te denken wat volgend jaar waar komt te staan. Best ingewikkeld als je vruchtwisseling wilt aanhouden (roulatiesysteem, zodat planten niet op dezelfde plek groeien). Maar vooral ingewikkeld als je eigenlijk alles leuk vind en wil kweken ;-(

En eigenlijk is het nog maar kort tijd. Over een dikke maand mag de knoflook er weer in. En dat wordt veel, heel veel knoflook, want met een veldje van 3 bij 4 hebben we het dit jaar niet gered. Er hangen nog wel wat bollen, maar gezien alle chutney die nog gemaakt moet worden is die vermoedelijk ook weer zo op.

Morgen gaan de aardbeien erin. Een beetje laat. Eigenlijk hoor je dat rond 20 augustus te doen, maar veel maakt het niet uit. Een dag of wat kan het wel hebben. Dan hebben we op die plek in ieder geval weer twee jaar rust. Of misschien ook wel drie. En daarna zien we wel weer. Daarna is het al weer tijd voor de veldsla en de postelein. Lekker en gezond!

Een paar dingen gaan we in 2016 zeker herhalen. Zo hadden we de aardappels in tassen, in de kas. Dat waren beslist de vroegste aardappels van het complex. Zeker voor herhaling vatbaar: begin maart gaan ze de kas in en daarmee creƫren we een dikke maand voorsprong.

Hey, ho, let’s go. Om maar een bekende popsong aan te halen. Laat dat eerder genoemde ‘ellende’ maar zitten. Ik heb er al weer zin in. Ik weet het nu al: het wordt een mooi moestuinjaar. Mede dankzij de fabuleuze planning šŸ˜‰

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation