Mocht je het nog niet geraden hebben: zo ziet een gedroogde komkommer eruit. Het kan dus echt, een vrucht drogen die voor 90% uit water bestaat. Wel is het handig om eerst de komkomers in te zouten en ze daarna te drogen. In dit geval niet aan de waslijn, maar in de hydrator. Kijk bijvoorbeeld op deze website als je weten wil hoe dat werkt.
In principe kun je er dus alles in drogen, courgettes, tomaat, pruimen, appels, maar let er wel op dat je sommige groentes zoals boontjes (kun je in principe niet rauw eten) eerst moet blancheren. Drogen in de oven kan natuurlijk ook, maar ik ben er geen fan van. Het brandt, in ieder geval bij mij, snel aan en langzaam drogen is de boodschap. Langzaam en gelijkmatig en dat gaat altijd nog het beste met een hydrator.
Die kun je trouwens ook zelf bouwen: een gloeilamp, box van tempex en een computerventilator met adopter. Meer heb je in principe niet nodig. (Wind en zon 😉
Terug naar de komkommer. Want die is dus echt de moeite waard. De rode vlekken op de foto zijn van de hotpepper. Daarnaast heb ik er ook nog suiker over gestrooid en daarmee creëer je dus echt een verschrikkelijk lekkere chips die heerlijk nabrandt in je mond 😉 De eerstvolgende poging gaat met Ketjap Manis en daar kan ik me nu al op verheugen 😉