Bloemknop Indische Kers

Bloemknop Indische Kers

 

Vandaag de laatste pot ‘kappertjes’ open gemaakt.  Kappertjes? Je kan er hele discussies over voeren, zoals mij overkwam. Ik houd het er maar op dat het waarschijnlijk net zoiets als “luxaflex” is, waarbij een enkele naam soorteigen wordt.  (Het zijn immers geen Luxaflex, maar jaloezieën. Luxaflex is een merk). Kappertjes worden daarbij gezien als bloemknoppen.

En dat zijn ze ook, maar dan wel van de Kappertjesplant. (Capparis Spinosa). Een plant die prachtig bloeit, maar dat genoegen dus niet mag smaken, omdat de bloemknoppen in het zuur, of zout, worden ingelegd. Omdat de Kappertjesplant niet wintervast is -beneden de tien graden is het gedaan- is het verbouwen van de Kappertjesplant niet echt een optie.

Maar het alternatief mag er zijn: de Indische kers, die ergens in de vroege zomer verschijnt, en vaak tot midden in de winter het hoofd boven water probeert te houden. Een plant die prachtig bloeit en zich overal doorheen lijkt te slingeren. En waarvan zo’n beetje de hele plant eetbaar is. Nou ja. de stelen laat ik meestal voor wat ze zijn, maar blad, bloem en de knop dus, worden hier volop gegeten.

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation