^RIMG_0031

Tuinieren zonder aarde voor het raam….Het idee is nochtans simpel. Voeg een verbinding toe aan de pot met water, sluit er een zuurstofpompje op aan en er ontstaat een “airlift” waardoor het water keurig in de bovenste waterfles landt om daarna de kleikorrels te voorzien van heerlijk fris, water.

De praktijk is (veel) weerbarstiger en gaat vooral over passen, meten en kijken waar je de verbindingen maakt. Heb vooral niet de illusie dat je dit in een kwartiertje kan doen. En denk ook niet dat je zelf een zuurstofpompje kan repareren of opvoeren. (!@#$@…censuur…  )   ;-(

Maar goed, we komen er wel, al duurt het soms wat langer dan verwacht. Hier nog wat handige todo’s als je zelf dit project mocht uit willen voeren:

* Cradle to Cradle. Het idee is mooi, vissen in een tank bemesten het water, dat uiteindelijk via het systeem weer gezuiverd terugkomt bij de zwemmende visjes. Ja, leuk, maar als je nog niet zo ver bent, kun je ook wat mest in een panty verpakken en dat in het water laten zitten. De rotzooi blijft in de panty, de ozo belangrijke voedingsstoffen worden afgegeven.

* Kleikorrels kunnen van nature erg kalkrijk zijn. Een nachtje in de azijn doet wonderen. Wel goed naspoelen!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation