tabakdrogen

Tabak drogen is dus heel simpel. 1. Vertel niets aan je vrouw. 2. installeer wat waslijnen 3. hang een ventilator op. 4. Heb heel veel geduld. Een maand of drie minimaal voordat je kunt gaan fermenteren. (Het toevoegen van smaakjes en de tabak onder druk lekker laten broeien).

Durf te experimenteren met smaken. De eerste paar keer zal ongetwijfeld best fout gaan. Zo was de Pinacolada geen succes. Het leverde vooral schimmel op 😉 De whiskey, zwarte bes, suikerwater en koffiekaat doen het fantastisch. Knijp de tabak in ieder geval na de onderdompeling zoveel mogelijk uit en begin het fermenteringsproces enigzins droog.

De eerste proeflading, ziet er mooi uit. Keurig geperst. Ruikt heerlijk naar tabak. Om de smaak nog wat verder af te maken krijgt hij binnenkort een tweede bad van whiskey. En suiker. (Voor de caramelsmaak, die ontstaat als de tabak aangestoken wordt).

tabakgedroogd

 

Snijden doen we niet. Teveel werk. Te dure apparaten.  De tabak gaat is te grof om te roken in vloeipapier dus wordt de pijp weer tevoorschijn gehaald. De geitenwollensokken hadden we al 😉

Inmiddels is een gedeelte van de tabak die ik niet had getopt (zodat de kracht in het blad gaat) gaan bloeien. Dat betekent letterlijk tienduizenden zaadjes. Volgend jaar is het dus weer tijd voor #GuerillaGardening.  😉

 

Comments are closed.

Post Navigation